1

Zwangerschapscursussen

Met behulp van een zwangerschapscursus kun je je voorbereiden op de bevalling en de komst van jullie kindje. Er is een groot aanbod aan cursussen. Wij adviseren om een zwangerschapscursus te volgen. Je hoeft niet alles te volgen, maar kies er een die het best bij jou past. Er zijn cursussen in groepsverband, met of zonder partner en individuele cursussen. Tijdens een zwangerschapscursus krijg je praktische informatie over alles wat met zwangerschap, bevallen en baby’s te maken heeft. Er worden technieken geoefend die je kunnen helpen tijdens je bevalling. Er wordt ook geprobeerd om eventuele angsten en onzekerheden weg te nemen. Daarnaast kan het ook leuk zijn om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen.

In onze praktijk kun je folders vinden over zwangerschapscursussen. Je kunt ook altijd op internet kijken voor adressen bij jou in de buurt. Het is belangrijk om je op tijd aan te melden. Veel cursussen beginnen rond 24 weken zwangerschap.

Zwangerschapsyoga

Bij zwangerschapsyoga staan ontspanning, ademhaling en de kracht van je eigen lichaam centraal. Met zwangerschapsyoga krijg je vertrouwen in je eigen gevoel en lichaam. Je leert ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen die je kunnen helpen tijdens je zwangerschap en bevalling. Daarnaast komen ook bepaalde onderwerpen rondom zwangerschap en geboorte aan bod.

Bevallen met Love

Bevallen met Love richt zich op een positieve mindset met de juiste ademhaling. Het doel is om vol vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

http://www.bevallenmetlove.nl/

Zwangerschapsgym

Bij deze cursus leer je spieroefeningen en ademhalingsoefeningen. Daarnaast krijg je ook informatie over het veranderen van je lichaam tijdens de zwangerschap en informatie over zwangerschap en geboorte.

Zwangerfit/ mom in balance

Sporten is heel gezond, ook in de zwangerschap! Blijf hierbij goed luisteren naar je lichaam.
Het doel van zwangerfit/ mom in balance is om sterk, energiek en fit te blijven in je zwangerschap.
Het is een eigentijdse, actieve cursus, waarbij gewerkt wordt aan je conditie, mobiliteit, vitaliteit en fitheid. Ook hier krijg je enige informatie over zwangerschap en bevalling.

Haptonomie

Deze zwangerschapsbegeleiding is erop gericht om de zwangerschap met je partner optimaal te beleven. Het is een persoonlijke begeleiding waarbij het samen beleven van de zwangerschap en het samen voorbereiden op de bevalling middels aanraking centraal staan. Jullie leren om via aanraking bewust contact te maken met jullie kindje. Daarnaast wordt je door aanraking je beter bewust van je lichaam. Dit kan helpen tijdens je zwangershap, bij pijn en bij de bevalling doordat angst en pijn verminderd wordt en vertrouwen en draagkracht vergroot.

Hypnobirthing

Je leert samen met je partner hoe je kunt ontspannen en angsten kan loslaten en wegnemen middels verschillende technieken. Je leert zelfhypnose in de vorm van diepe ontspanning en hoe je dit kunt oproepen en wanneer jij dat wilt. Dit zorgt voor een ontspannen lichaam en geest tijdens je bevalling.

Zwangerschapszwemmen

Water werkt ontspannend en je kunt je er makkelijk in bewegen. Zwammen is daarnaast goed voor je spieren en gewrichten. Je leert ontspanningsoefeningen en het kan eventuele pijnklachten verminderen.

Samen bevallen

Deze cursus is erop gericht dat jij en je partner samen voor kunnen bereiden op de bevalling. Jullie krijgen veel informatie en leren technieken die je toe kan passen tijdens de bevalling. Tijdens deze cursus is er aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Kijk op www.samenbevallen.nl

Borstvoedingscursus

Als je borstvoeding wilt geven, kun je je hierop voorbereiden door je in te lezen of een cursus te volgen. Tijdens deze cursus krijg je veel praktische informatie rondom het geven van borstvoeding.

Zie ook www.borstvoeding.nl

Jong Florence

Jong Florence ligt in Den Haag en heeft een groot aanbod aan cursussen voor aanstaande ouders, waaronder borstvoeding. Er is ook een aanbod van o.a. yoga, pilates en fitness. Meer informatie vindt je op de site.

www.jongflorence.nl
Tel 070-379 59 50

Moedercentrum de Koffiepot Laak-Noord

Tijdens deze uitgebreide cursus leer je als aanstaande moeder alles rondom zwangerschap en geboorte. De cursus bestaat uit oefeningen en informatie. Er zijn 8 bijeenkomsten, een partneravond, een rondleiding bij het MCH Westeinde ziekenhuis en een terugkomdag na de bevalling. De kosten voor deze cursus bedragen in totaal 10 euro. Ook voor vrouwen die weinig tot geen Nederlands spreken is deze cursus geschikt.

www.stichtingmooi.nl, tabblad activiteiten volwasenen en senioren

Moedercentrum de koffiepot
Cromvlietplein 120
Den Haag
070-205 23 80

Confident Birth and Parenthood Courses

“Lively and fun birth and parenthood preparation courses for english-speaking couples having a baby in Holland – explore your choices and meet other parents-to-be.” In The Hague, Delft and Rotterdam.
www.birthinholland.com or call 06 – 54 74 25 38

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen bij een spoedeisende situatie.. Veel verzekeraars vergoeden deze EHBO-cursus geheel of gedeeltelijk en wanneer je je via ons inschrijft krijg je  € 5,- korting: iedereenEHBO.nl.