Nacontrole

Nacontrole

Bij het afsluiten van het kraambed, plannen wij gelijk een afspraak voor een nacontrole. Deze vindt meestal ongeveer 6 weken na de bevalling plaats op de praktijk bij degene die de bevalling heeft begeleid. Als je onder begeleiding van de gynaecoloog bent bevallen, kan het zijn dat de nacontrole in het ziekenhuis gepland wordt.

Tijdens de nacontrole bespreken we de zwangerschap, bevalling en het kraambed na. We vragen hoe het nu gaat en hoe je de zorg ervaren hebt. Je mag dan ook aangeven of en wat jullie als minder fijn ervaren hebben. We meten de bloeddruk en bekijken op indicatie je Hb gehalte en de hechtingen.
Daarnaast geven we adviezen voor een eventuele volgende zwangerschap en bevalling en bespreken we nogmaals de anticonceptie. Na deze afspraak is het kraambed officieel afgesloten en val jij qua zorg weer volledig onder de huisarts.

We vinden het erg leuk als jullie de baby meenemen, zodat wij deze nog eens kunnen bewonderen! En een foto voor onze wall of fame en/of social media zouden we ook heel erg leuk vinden!

Je bent bij ons van harte welkom