Coaching

Coaching

Een zwangerschap, bevalling en het ouderschap zijn hele bijzondere gebeurtenissen in je leven. De meeste vrouwen kunnen genieten van de zwangerschap, alles wat daarbij komt kijken en het vooruitzicht van het moederschap. Dit betekent echter niet dat je je altijd maar goed moet voelen, moet genieten of op die roze wolk moet zitten. Zwangerschap en moeder worden, betekent ook verandering. De gedachte aan verandering kan ook twijfels, stress, onzekerheden en angsten met zich meebrengen. En alhoewel de meeste zwangerschappen gepland en gewenst zijn, kun je van tevoren niet voorzien hoe een zwangerschap en het moederschap precies voor jou zal zijn. Daarnaast heeft iedere vrouw ervaringen en gebeurtenissen meegemaakt die kunnen beïnvloeden hoe je de zwangerschap, (gedachten aan) de bevalling en het moederschap ervaart. Denk bijvoorbeeld aan je eigen jeugd, een eerdere zwangerschap en bevalling, hoe je op dit moment in je relatie staat, een of meer doorgemaakte miskramen, het verlies van een kindje.

Soms zitten bepaalde gedachten, gevoelens of angsten zodanig in de weg, dat het je dagelijkse leven negatief kan beïnvloeden. Het kan er ook voor zorgen dat je heel angstig en zonder vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. In sommige gevallen kan extra hulp van een POH-GGZ of psycholoog helpen, maar vaak kan coaching ook al voldoende helpend zijn en extra handvatten, kracht en vertrouwen geven.

Mocht je negatieve gedachten, gevoelens of angsten ervaren rondom zwangerschap, bevalling of het moederschap en je zou hier graag met iemand over willen praten, is het mogelijk om een of meerdere coach gesprekken met Joyce in te plannen. Zij kan met jou kijken waar de gedachten en gevoelens vandaan komen en je inzicht geven om weer meer kracht en vertrouwen te krijgen. Deze gesprekken worden niet vergoed door de verzekeraar en kosten 65 euro per consult van 60-90 minuten.

Je bent bij ons van harte welkom