Bevalling

Bevalling

Algemene informatie

Een bevalling is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. Of je nu tegen de bevalling opziet of er juist zin in hebt, wij als verloskundigen zullen je in alle facetten van de bevalling begeleiden met als doel een goede uitkomst van de bevalling en dat jullie een mooie herinnering hebben aan de geboorte van jullie kindje.

De voorbereiding begint met het kiezen van een zwangerschapscursus die je aanspreekt en past bij jullie wensen en ideeën t.a.v. de bevalling. Spreekt het idee van cursus niet aan? Er zijn ook genoeg boeken of informatie op internet te vinden over hoe je voor te bereiden op een bevalling. Wij geven jullie ook informatie tijdens het bevalgesprek. Ook kun je nadenken over een geboorteplan die wij met jullie kunnen bespreken.

Daarnaast is het van belang om over de plaats van bevalling na te denken. Wij begeleiden bevallingen thuis, in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en in het Haga ziekenhuis in Den Haag. Het is belangrijk dat je voor een omgeving kiest waar jullie je vertrouwt voelen. Een ontspannen omgeving heeft een positieve uitwerking op de bevalling. Rond 34 weken bespreken wij de bevalling met jullie en wanneer jullie ons moeten bellen.

Onze Visie op de begeleiding tijdens de bevalling

Wij vinden de begeleiding tijdens een bevalling heel erg belangrijk. Niet alleen vanwege het medisch proces en de wens op een gezonde moeder en kind, maar ook omdat wij graag tevreden ouders zien die met veel plezier terugkijken op de de zwangerschap en bevalling.|

Wij steken daarom veel tijd en aandacht in het begeleiden van onze cliënten. Dit doen wij met veel liefde en plezier. Alles is bespreekbaar! Wij komen laagdrempelig bij jullie thuis wanneer jullie bellen en blijven bij jullie vanaf het moment dat jullie dat wensen.

Samen bespreken we jullie wensen m.b.t. de begeleiding bij jullie bevalling. Wij vinden betrokken en persoonlijke zorg op maat heel erg belangrijk en doen er alles aan om jullie een zo prettig mogelijk gevoel te geven tijdens en na jullie bevalling!

Voor uitgebreide informatie over bevallen en je voorbereiden:

Je bent bij ons van harte welkom